• Projecten
  • Houtmassiefbouw Ter Wilgen in Deinze
Houtmassiefbouw Ter Wilgen in Deinze

Houtmassiefbouw Ter Wilgen in Deinze

Dit uniek, bijna energieneutraal en CO2-arm project werd door Van Houtven van A tot Z ontworpen en gerealiseerd in opdracht van de vzw Ter Wilgen Fonds volgens het principe van Design & Build.

De vzw Ter Wilgen Fonds beschikte in Deinze over twee naast elkaar gelegen alleenstaande woningen die niet langer aan de huidige leefnormen beantwoordden en dus niet langer verhuurd konden worden. Op zoek naar een oplossing om deze twee panden te herbestemmen, kwam de vzw bij Van Houtven terecht. Een diepgaand en transparant gesprek later werd beslist een haalbaarheidsstudie te laten doen met kosten/baten-analyse. Van Houtven nam vervolgens architectenbureau 3XA uit Deinze onder de arm om een Design & Build-voorstel uit te werken op maat van de vzw.

Ontdek hier ons innovatief massief houtbouwsyteem.

duurzaam  /  energiezuinig  /  hout
Houtmassiefbouw Ter Wilgen in Deinze

Een wijziging in het rooilijnplan zorgde ervoor dat een volledig nieuw bouwvolume op die locatie stedenbouwkundig niet mogelijk was. De enige oplossing bleek de bestaande panden te verbouwen en aan te vullen met een nieuwbouwgedeelte om op die manier toch voldoende bouwvolume te genereren.


Bouwtechnisch bleek de opdracht niet simpel aangezien traditionele bouwmethodes volgens de gemaakte stabiliteitsstudies te risicovol waren en te prijzig. Daarop stelde Van Houtven voor om de twee gevraagde extra verdiepingen die op de bestaande constructie gebouwd moesten worden, op te trekken met massieve technische houtpanelen.

Dankzij het efficiënt en energiezuinig bouwsysteem kon het project overigens een viertal maanden sneller afgeleverd worden. In vergelijking met andere bouwmethodes wordt de CO2-afdruk met 90% gereduceerd!

Ontdek meer voordelen van dit innovatief systeem

Getuigenis van de klant

"Een ongelooflijke prestatie werd hier gerealiseerd door Van Houtven!"

"De transparante communicatie van heel het team viel bij ons ten zeerste in de smaak. Het Design & Build bouwsysteem kan ik niet sterk genoeg aanraden. We zijn uiteraard ook heel blij en trots dat we met de realisatie van residentie Ter Wilgen, dankzij ons systeem met massieve technische houtpanelen, een voorbeeld kunnen stellen en een voortrekkersrol kunnen spelen op het vlak van duurzaam, energievriendelijk en ecologisch bouwen."

De voorzitter van vzw Ter Wilgen Fonds

U heeft bouw- of renovatieplannen?
Wij luisteren graag naar uw verhaal!

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Geef een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht

Gelieve alle velden correct in te vullen.

(*) Verplichte velden

 

Bel: 09/282.90.30
Mail: info@vanhoutven.be

Van Houtven nv
Kapellestraat 2 Bus 3
9800 Astene (Deinze)

BTW BE 0428.572.823

Van Houtven nv gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op verdergaan te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden & privacy policy gelezen te hebben.