Massieve houtbouw Massieve houtbouw
Massieve houtbouw
Massieve houtbouw

Massieve houtbouw

Om onze klanten een breed gamma aan opties te kunnen aanbieden in de zoektocht naar het huis van hun dromen, volgen we bij Van Houtven ook de ontwikkelingen op het vlak van massieve houtbouw op de voet. Massieve houtbouw, of houtmassiefbouw zoals het gekend is in de volksmond, is het bouwen met massief hout. Het verschil met houtskeletbouw (of afgekort tot houtskelet) is dan ook dat houtmassiefbouw méér hout gebruikt.

Om zo efficiënt mogelijk te werken met materiaal en budget, werkt Van Houtven niet met het gekende CLT, maar met het innovatievere Magnumboard® bij onze massieve houtbouw vastgoedprojecten. Magnumboard® is winddicht en waterdicht, en is bijzonder snel te installeren. Dankzij de dikte en stevigheid van Magnumboard® kunnen alle kabels, stopcontacten en andere leidingen weggewerkt worden, zonder extra lagen. Het resultaat? Een prachtige, moderne, bijna energieneutrale woning met alle gemakken.

Lees hier meer over Magnumboard.

Van Houtven werkt exclusief met Magnumboard, waardoor we u dit unieke materiaal kunnen aanbieden.

Budgetvriendelijk
en ecologisch geproduceerd

Een voorbeeld van Van Houtven die, dankzij massieve houtbouw met Magnumboard®, een complex renovatieproject tot een goed einde wist te brengen, is de woonresidentie Ter Wilgen in Deinze. De twee bestaande woningen waaruit Ter Wilgen bestond, werden grondig gerenoveerd en aangevuld met nieuwbouw. Van twee woningen tot zeven woonentiteiten op een efficiënte en vlotte manier. Dankzij de technische houtpanelen van Magnumboard® en de expertise van Van Houtven, werden twee volwaardige verdiepingen opgetrokken bovenop de bestaande constructie zonder de stabiliteit aan te tasten.

Voor Ter Wilgen werden de massieve, naadloze, luchtdichte en waterafstotende panelen van Magnumboard® gebruikt. Nu beantwoordt de residentie aan de BEN-norm (Bijna Energie Neutraal E-peil van <30, een sterke energiebesparing in vergelijking met traditionele bouw). Ter Wilgen is daardoor een sterk staaltje energiezuinig renoveren en bouwen ineen.

Dankzij het efficiënte bouwsysteem van Van Houtven kon het project overigens een viertal maanden sneller afgeleverd worden dan met traditionele bouwmethodes. Bovendien werd de CO2-afdruk van deze verbouwing met 90% gereduceerd!

Enkele realisaties

U heeft bouw- of renovatieplannen?
Wij luisteren graag naar uw verhaal!

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Geef een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht

Gelieve alle velden correct in te vullen.

(*) Verplichte velden

Bel: 09/282.90.30
Mail: info@vanhoutven.be

Van Houtven nv
Kapellestraat 2 Bus 3
9800 Astene (Deinze)

BTW BE 0428.572.823

Van Houtven nv gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op verdergaan te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden & privacy policy gelezen te hebben.